Wie ben ik!?

Mijn leven in het kort

In 1981 werd ik geboren, als vierde op een rij in een gezin met (uiteindelijk) zes kinderen. Mijn vader was onderzoeker, mijn moeder runde het gezin. Op de basisschool repareerde ik de oude Commodore 64 computers en leerde ik programmeren. In mijn dertiende levensjaar startte ik het bedrijfje A&M Computersystems samen met een ‘compagnon’. Ik reisde heel het land rond om computers in te kopen en later weer te verkopen.
Rond mijn zestiende levensjaar begon ik een cateringbedrijf en verzorgde ik de catering bij bruiloften en feesten. Op mijn twintigste zette ik een website op om christelijke artiesten te promoten. Daarbij werd ik voorzitter van de stichting erachter, als team stuurden we 15 vrijwilligers aan. Na mijn opleiding Management, Economie en Recht (2000-2005), begon ik op 24-jarige leeftijd met mijn onderneming Kleinkunstig, dat nu de grootste ongesubsidieerde instelling is in cultuureducatie van Nederland.
In 2011 ben ik getrouwd met Sannah en nu ben ik trotse vader van Tobias en Rosa.

Mijn kracht

dat wat mij energie geeft, waar je mij wakker voor mag maken…

Strategie, sales en marketing. Voor de combinatie tussen deze drie kan je mij altijd wakker maken. Ik kan enorm goed vooruit kijken. Daarbij ben ik uiterst behendig in het bedenken van nieuwe marktcombinaties. Het doorzien van kansen. Ik combineer strategisch inzicht met jarenlange ervaring in (online)marketing, ondernemen, kennis van het onderwijs, de culturele sector en een ongelooflijke honger om te ontdekken.

Spelen. Van spelen krijg ik energie. Spelen is de ultieme manier van ruimte geven aan je creativiteit. Al spelend ontstaat er enorm veel creativiteit en energie. Daarom is er in mijn bedrijven veel ‘speel’-ruimte. 

Samen #impact maken Mijn nieuwste motto is: samen impact maken. Ik ontdek elke keer weer hoe fijn het is om samen met anderen een project op te pakken. Om samen verandering teweeg te brengen. Ik werk daarbij niet sek voor het geld. Impact maken is voor mij ook van groot belang.

Maken. Al heel jong was ik aan het maken. Ik haalde oude cassetterecorders, tv’s en computers  uit elkaar en bouwde er nieuwe apparatuur mee. Het is heerlijk om elke dag weer wat te maken. Soms met een 3d-printer, dan weer met een lijmpistool. Het ontdekken, maken en innoveren zit in mijn genen.

Ontmoeten. We spreken met elkaar over het leven, de business, hobby’s, en nog veel meer. Het lukt niet altijd, maar échte ontmoetingen -die verder gaan dan alleen de zaken- vind ik de mooiste.

Netwerk delen. Mooie verbindingen leggen in ons Zwolle, of juist tussen netwerken door het hele land heen. Vanuit Kleinkunstig wil ik verbindingen leggen, organisaties bij elkaar brengen. Met het doel om cultuur-, maak- en techniekonderwijs een vaste plek te blijven geven in het curriculum van de Nederlandse scholen.

Automatiseren. Toen ik tien jaar was, typte ik letter voor letter code over. Ik programmeerde mijn eigen spelletjes, van Snake tot Risk. Ook nu nog heb ik deze ‘nerd’-kant in mij. In de organisaties waar ik directeur ben, zetten we automatisering in om processen te versnellen en te verbeteren. Goede automatisering maakt bij ons het werk makkelijk en simpel. Waardoor we veel tijd hebben om met dingen bezig te zijn die er echt toe doen. En we daarnaast enorm op (arbeids)kosten kunnen besparen.