Bedrijven

Als ondernemer ben ik directeur van meerdere bedrijven. Graag vertel ik je meer over de bedrijven waar ik, samen met mijn team, aan mag werken.

Kleinkunstig, Grote Broer en Nieuwe Makers

In 2005 begon ik -in het spreekwoordelijke zolderkamertje- Kleinkunstig, dat inmiddels uitgegroeid is tot de grootste landelijke instelling voor kunst- en cultuureducatie in het voortgezet onderwijs. En sinds we begin 2016 Grote Broer overnamen, ook in het primair onderwijs.

Met ons team van circa 17 personen en honderden docenten bereiken we jaarlijks ongeveer 100.000 leerlingen.

We werken onder drie labels. Kleinkunstig voor kunsteducatie in het Voortgezet Onderwijs, Grote Broer voor kunsteducatie in het primair onderwijs en Nieuwe Makers voor techniek- en maakonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs.

Maar wat zijn we écht? Lees het hieronder!

Wij zijn Makers en Innovators

Elke dag gaan we weer op ontdekkingstocht. We spelen en onderzoeken met materialen, om ze toegankelijk te maken voor jongeren. We zijn kunstenaars, makers, creatieve geesten. We opereren vanuit alle kunstdisciplines: theater, dans, muziek, beeldend, literatuur, circus. Maar we houden ook van techniek. Oude en nieuwe ambachten combineren we in nieuwe vormen. Waar we de weg nog niet kennen, gaan we op zoek. Experimenteren, spelen en daarmee ontdekken zit in onze genen.

Wij zijn een bron van Kennis

Ons team van 17 man bestaat uit specialisten op het gebied van cultuureducatie. Ons team bestaat naast de directie uit zeven adviseurs die elke dag met docenten kijken hoe bij hen op school en in hun gemeente cultuureducatie vormgegeven kan worden. We adviseren in beleid, denken na over programma’s en proberen cultuur in de breedte en diepte te stimuleren. Daarnaast hebben we een team van 250 zzp’ers die kennis hebben over alle kunstdisciplines.

Wij zijn Verbinders

Als social enterprise zoeken we altijd wegen naar maximale impact. Samenwerken en verbinden is daar de kern van. We hebben een landelijk en internationaal netwerk op het gebied van kunsteducatie. Waar nodig faciliteren wij kunsteducatie, waar het niet is, bouwen we het op. We zijn een bedrijf dat continu verbindingen zoekt. We zorgen voor lokale en nationale samenwerkingen.

Wij zijn Organisatoren

We zijn creatief, maar toch zeer goed georganiseerd. Alles wat we organiseren is gestructureerd en geordend, met veel ruimte voor ‘creatieve chaos’. Met z’n allen organiseren we zeker 700 evenementen per jaar. Daarbij verzorgen we planningen, roosters en draaiboeken. Allemaal zo goed mogelijk.

Strakt Platformen

Al jaren is Kindertheater.nl in mijn bezit. Via de website proberen we groepen die kinder- en jeugdtheater maken te ondersteunen. Sinds september 2020 heb ik dit project weer opgepakt en verder uitgebreid door de overname van andere platformen. Inmiddels bestaat de portfolio van websites uit:

Gastsprekers.nl
In december 2021 is deze website door mij opgezet. We verbinden sprekers die #impact willen maken met scholen en bedrijven.

Kindertheater.nl
Met c.a. 480 voorstellingen is dit het succesvolste platform uit ons bestand. In corona-jaar 2021 verzorgden we voor zo’n 50.000 kinderen voorstellingen in het basisonderwijs.

Kunsteducatie.nl
Met c.a. 120 culturele activiteiten is de in september 2021 opgerichte website nu al succesvol.

Schooltheater.be
Samen met een Belgische partner hebben we hetzelfde concept als Kindertheater.nl opgezet voor de Belgische markt. Met inmiddels meer dan 30 voorstellingen, ziet het er naar uit dat de website net zo’n succes gaat worden als Kindertheater.nl.

Christelijkpodium.nl
Ooit begon het met ChristelijkPodium.nl, dat was in 2001 (!). Maar ik verkocht in 2016 dit platform. Hoe blij was ik dat ik op 1 januari 2020 de website weer in mijn bezit heb gekregen. Sindsdien ben ik begonnen het platform opnieuw op te bouwen. Met meer dan 100+ sprekers, artiesten en voorstellingen, lijkt dit voorspoedig te gaan.

We hopen daar op termijn ook nog aan toe te voegen: www.techniekeducatie.nl, www.workshopje.nl, www.theaterecucatie.nl en www.sporteducatie.nl.

Overige bedrijven

Plokko

Ik werkte samen met een klein team van product designers en een meubelmaker aan de ontwikkeling van Plokko. Dit is een maak-het-zelf designmateriaal dat makkelijk op een 3d-printer geprint kan worden.

Oh ja: al voordat we er echt waren, kregen we een nominatie voor een innovatieprijs, stonden we in de finale en werden we gecomplimenteerd door minister Henk Kamp. Super leuk toch!

Plokko heeft in diverse winkels gelegen, o.a. bij Boer Staphorst en Pistache te Zwolle. Begin 2019 hebben we ons uit de winkels teruggetrokken en onze bedrijfshal gesloten. Inmiddels is de website van dit bedrijf offline en verkopen we geen producten meer.