Waar krijg ik bezieling van?

De kernvraag in mijn #soulbatical is: waar krijg ik bezieling van? Waarvan gaan in mijn ogen alle lichtjes stralen.

Heb ik het dan niet goed? Jawel, ik heb een tweetal fantastische bedrijven die uitstekend draaien. Maar toch voelde ik me niet gelukkig. Ik mopperde op klanten, het werk en mijn netwerk. Ik kon mijzelf niet meer motiveren.

Ik was uitgecheckt.

Ik zag niet meer het nut van mijn werk voor mijzelf.
Niet dat ik niet het nut zie van #Kunsteducatie. Ja, dat zie ik zeker wel. De relevantie ervan is 100% helder voor mij. Maar het is niet meer wat mij in beweging zet.

Ik ga dit jaar alleen activiteiten ondernemen waar ik volop JA tegen kan zeggen. Voor mij zijn dat activiteiten waar m’n brein, m’n lijf en m’n bezieling synchroon lopen.

Dat gaat zeker een uitdaging worden. Door verplichtingen, gezin, werkritme en nog vele andere factoren kies ik doorgaans voor om gewoon ‘door te gaan’. Ik doe dan activiteiten die mij energie kosten in plaats van geven. En als ik fair ben naar mijzelf, komt het doordat het vrijwel allemaal activiteiten zijn die ik niet met een volle JA doe. Daarom is er nu voor mij de #soulbatical. Een instrument om mij te helpen in 2023 (en hopelijk daarna) keuzes te maken vanuit een volle JA.

Daarom blijf ik op dit moment in ieder geval één ding doen. Dat is #businesscoaching. Als ik met directeuren en ondernemers aan de slag mag gaan. Dan gaan alle lichtjes in mij branden. Mij ziel ‘roert’ zich in mij (wie kent die term nog?), mijn brein wordt wakker en mijn lijf luistert en communiceert mee. Dat gaat de #energie écht stromen.

De komende maanden ga ik vaker schrijven over mijn #soulbatical op LinkedIn. Voel vrij om met mij te connecten / mij te volgen.

Foto: Remke Maris

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*