Gras in mijn oor. Wat is dat genieten.

Gras in mijn oor. Wat is dat genieten.
~ Bijna een halfjaar #soulbatical. Een update: hoe gaat het?

In januari schreef ik dit: Ik ga dit jaar alleen activiteiten ondernemen waar ik volop JA tegen kan zeggen. Voor mij zijn dat activiteiten waar m’n brein, m’n lijf en m’n bezieling synchroon lopen.

Lukt dat ook?

JA!

Het is een échte ontdekkingstocht. Wie ben ik nou eigenlijk buiten mijn werk om? Wat geeft mij plezier?
Ik heb een nieuwe verfijning mogen ontdekken van wat het betekent om van het leven te genieten.

Ik vind het in;

Met mijn kids zijn. Door samen met mijn zoon en dochter de avondvierdaagse te lopen. Oh wat ben ik #trots geweest dat ze ‘m helemaal afgelopen hebben. Wat kan ik genieten van een avondwandeling met mijn zoontje. We zijn zo een uur onderweg… en dan word je ook nog eens in je oor gekieteld met een strohalm. En wat een heerlijk kind is mijn dochter. 🙂

Dansen. Ik wist niet dat ik zo van dansen hield. Dansen doe ik nu minimaal elke week. Met en zonder anderen om mij heen. Wat is dat heerlijk! Ik hou enorm van improvisatie dans. Wat is het heerlijk om met anderen te verbinden, te improviseren en te spelen op de dansvloer. Samen (of alleen) lol maken, verdrietig zijn en groeien.

Muziek. Al drummend op het stuur in de auto, tijdens het dansen, bij een concert, in een documentaire over Freddie Mercury, op de bank… de hele dag muziek! Wat is muziek voedend voor de geest, de creativiteit en plezier.

De tuin. Ik bedacht dat het leuk zou zijn kleine cadeautjes aan mijzelf te geven. Gewoon omdat ik het #waard ben (dat was ik vergeten 😩). Dat doe ik door elke dag een klein beetje aandacht te geven aan de planten in mijn tuin. Het was vorige zomer dor en doods. En moet je nu kijken… al het groen dat omhoog schiet! Ik ben al wekenlang aan het genieten van al het opkomende groen en alle kleuren. Het is heerlijk!

Lichaamswerk. Fysiek contact met anderen is fijn, dat wist ik al. Maar wat is het tof om daarmee te spelen en te experimenteren in een veilige context. Tijdens allerlei cursussen en trainingen ontdek ik hoe gaaf het is om met mijzelf en met anderen te verbinden. Ik heb geleerd te luisteren naar mijzelf en uit te drukken wat ik voor mijzelf belangrijk vind. Ik heb enorm veel geleerd, gespeeld en ontdekt tijdens de polyvagaal training, de cursus Wheel of Consent en de opleiding Body-mind coaching.

Verbinding met anderen. Ik ben op ontdekkingstocht gegaan. Wat is het leven toch een fijne speeltuin. Wat zijn er véél prachtige mensen. En wat is het een voorrecht hen te mogen ontmoeten om met het in verbinding te mogen treden. Op festivals, cursussen en andere plekken heb ik prachtige mensen ontmoet. Wat fijn hen in mijn netwerk te hebben… wat een voorrecht om samen met hen te mogen zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*